Zomerworkshop Schiermonnikoog - Djembe Drame

Ga naar de inhoud

20e: Jubileum Editie van het Afrikaanse Muziek & Dansweekend op Schiermonnikoog 6-10 augustus 2020

Foto's van 't 19e
Afrikaanse Muziek & Dansweekend Schiermonnikoog klik hier

Foto's v/h 18e Afrikaanse Percussie & Dansweekend op het eiland Schiermonnikoog
Voor eerdere edities van het Schierweekend zie ons archief

Inschrijven voor 2020 klik hier:

de docenten
voor het basisprogramma

de docenten
voor de extra workshops (optioneel)

Dansbegeleiders

Schiermonnikoog
Dit mooie eilandje (3 km breed en 18 km lang) in de Noordzee is niet alleen een gezellige uitgaansplek (leuke cafeetjes en dancing "de Toxbar"), maar ook een prachtig Nationaal Park. Schiermonnikoog heeft 1 dorp met dezelfde naam waar ongeveer 1000 mensen wonen. Er zijn vele wandel- en fietspaden door bossen en duinen en het heeft bovendien het breedste strand van Europa. Met een beetje geluk kun je de zeehonden-kolonie bewonderen. Neem zeker je zwemspullen mee.
Eilanderweetjes: Zondags zijn de meeste winkels dicht, de Supermarkt is wel open. De kroegjes gaan rond 01:00 dicht. In het dorp kun je poolbiljarten, darten en het bezoekerscentrum (over natuur en Schierse geschiedenis) bezichtigen. Paarden zijn te huur voor een tocht over het strand.

Boottijden: vrijdag gaat de boot vanaf Lauwersoog om 09:30u., 12:30u., 15:30u. en 18:30u. Maandag gaan de boten v.a. Schiermonnikoog om 10:30u., 13:30u., 16:30u. en 19.30u. Een bootkaartje (retour) kost rond de 15 euro
Fiets huren = BELANGRIJK!
Fietsenverhuur regel je zelf direct met Soepboer Rijwiel Verhuur en reserveer dan vanaf de "Veerdam". Een fiets is tijdens het weekend een aanrader, omdat de verblijfplaats ver uit het dorp is. Bij aankomst op de donderdag 3 en vrijdag 4 augustus met de boot van 12.30 uur (aankomst op Schiermonnikoog om 13.30 uur) verzorgd Veerdam-rijwielverhuur gratis vervoer van de bagage naar de verblijfplaats (let op, alleen bij deze 2 boten!!!) De prijs van de fietshuur is van vrijdag t/m maandag is rond de 14,50 euro en een dag langer iets duurder: check met Soepboer zelf: Dit is inclusief bagagevervoer tijdens de eerder genoemde boten. Maandag zet de rijwielverhuur een bagagewagen neer op de Kooiplaats rond 11.00 uur en kan men de fietsen weer terugbrengen bij de steiger en wordt de bagage gratis op de steiger geleverd (weer alleen bij deze boot van 13.30 uur!). Voor aankomst en vertrek met alle andere boten regel je je bagage zelf. Je kunt dan ook een fiets reserveren maar de bagage wordt dan niet gratis geleverd.
Om te reserveren klik hier en vermeld erbij Djembe-Drame + welke boot je op welke dag aankomt en betaal cash of met Ideal van te voren.
Boerderij de Kooiplaats:
Boerderij  de Kooiplaats ligt 10 minuten fietsen vanaf de haven en 15 minuten fietsen  vanuit het dorp. Een verblijf in de Kooiplaats is je begeven midden in de  mooiste flora en fauna van Schier: aan de rand van de duinen en dichtbij de  kwelders en strand. Gezellig met houten slaapzalen: een prachtige plek. Er zijn  meerdere slaapzalen van 2-persoons, 6-persoons, 2 zalen van 14-persoons  (stapelbedden), een 5-persoons appartement met 2 slaapkamers eigen keuken en  balkon, 13 eigen tentplekken en 4 luxe safaritenten die er reeds staan. Er is plek  voor ongeveer 130 deelnemers.
Lessen:

Djembé & Doundoun
Er zijn 4 niveaus djembé en doundoun groepen.
LET OP: Ieder jaar blijkt dat meerdere mensen zich voor een te hoog niveau inschrijven.
Besef dat je beter een plezierige workshop kunt hebben op een lager niveau dan dat je het hele weekend op je tenen moet lopen om te proberen in het niveau bij te blijven.
In de tabel hieronder zie je een indicatie voor je niveau.
Beginnersgeen ervaring t/m 1 a 2 jaar ervaring
Halfgev Avan ongeveer 3-6 jaar ervaring
Halfgev Bvanaf 7 jaar ervaring
(Ver)gevorderdenIn deze groep zitten voornamelijk mensen die zelf les geven en deelnemers die jarenlang in percussiegroepen spelen en/of danslesbegeleiden.
West-Afrikaanse Dans
De dansworkshop wordt gegeven door Diene Sagna worden live begeleid door Ibou N'Diaye, een percussionist van Diene Sagna zelf & Sebastiaan de Vries. Een aanrader is om met een redelijke conditie te hebben voor dit weekend want 3 uur Afrikaanse dans is best pittig. Dit jaar hebben we 1 niveau djembédans en extra lessen Sabardans. Sabardans: vrijdag 14.30-16.00, za & zo 11.00-12.30. Djembédans: vrijdag 16.00-17.30, za & zo 15.00-18.00. 7,5 uur djembédans zit in de prijs van all-in met overnachhting en eten inbegrepen. Mocht je alleen sabardans willen doen (totaal 4,5 uur) kun je de overige 3 uur invullen met Pilates of de workshop sabarpercussie (2 uur totaal) of de workshop dounpercussie (2 uur totaal) of de 3 uren zang. Wil je naast de djembédans de 4,5 uur sabardans doen (is voor ervaren sabardansers) dan is de prijs 95 euro

Pilates: je hebt de mogelijkheid om extra aan je lijf te werken met de Pilateslessen van Turid. Bewustwording van de strategie van je lijf, verbeteren van je houding, verlengen en versterken van je spieren. Turid geeft de lessen met lekkere muziek en vooral met humor. Je voelt je heerlijk na een uurtje: vrijdag 17.30-18.30 in de Gymzaal, za & zo 9.30-10.30 op de boerderij buiten mits het weer het toelaat. 10 euro per les en je kunt ze los volgen.

Voor de derde keer: Kora!
Abdoul Aziz Gob neemt 5 kora's mee om liefhebbers de beginselen van dit complexe instrument te leren. Zelf heeft hij jaren gesturdeerd met top kora spelers dus hij weet goed over te brengen hoe je het aanpakt. 3 uren voor 55 euro extra betaling. Alleen kora is ook mogelijk: afhankelijk van de hoeveelheid spelers is er een extra betaling

Balafoon
Paul Nas zal wegens groot succes weer aanwezig zijn en geeft 3 uur balafoon mocht je ook andere lessen volgen: 45 euro bijbetaling voor 3 uren les. Je kunt ook alleen balafoon volgen tijdens het weekend: dan krijg je 10 uur balafoon voor dezelfde prijs als je met de djembéworkshops mee zou doen.

Sabarpercussie
Om nog meer te laten meemaken aan wat West-Afrika te bieden heeft geeft Ibou N'Diaye zaterdag en zondag 9.30-10.30 uur een uur sabar percussieles. Dit is een extra aanvulling op het programma die je erbij kunt doen. Voor de 2 uren totaal betaal je 30 euro extra.

Doundounpercussie
Om nog meer te laten meemaken aan wat West-Afrika te bieden heeft geeft Moussé zaterdag en zondag 9.30-10.30 uur een uur doundoun percussieles. Dit is een extra aanvulling op het programma die je erbij kunt doen. Voor de 2 uren totaal betaal je 30 euro extra.

Zang
Met zijn prachtige diepe stem en ngoni begeleiding zal Oumarou 'Mandela' Bambara jullie dit weekend trakteren op de zangworkshops: za en zo 9.30-10.30 20 euro en alleen zaterdagavond 20.30-21.30 10 euro.

Prijzen van het weekend
Deze varieren vanwege de verschillende mogenlijkheden van overnachting: Tussen de 250-400 euro incl. maaltijden, overnachtingen, lessen en feesten. Voor kinderen zijn de prijzen lager. Rekeningnummer is NL79 INGB 0004 4855 27 (BIC: INGBNL2A) tnv Djembé Dramé in Amsterdam


Terug naar de inhoud