Afrikaanse dansworkshops - Djembe Drame

Ga naar de inhoud
Laat je opzwepen met live percussie tot onverwachte danshoogte
Dans-doundoun workshops door Turid & Moussé in A'dam:
Zondag 6 oktober 2024
Tijd 16.30-18.30 Sporthal Laan van Spartaan, Rinus Michelslaan 26
Prijs 32,50 euro + 5 euro dounhuur indien nodig
Inschrijving: vul het formulier hieronder in (scroll naar beneden)
Info: info@djembe-drame.nl / 06-27017386

Bel of mail voor een vrijblijvende offerte mocht je willen dat we op jullie locatie komen: 020-6122269 / info@djembe-drame.nl
Schrijf je hieronder in voor de workshops in Amsterdam
Turid Dramé
Op jonge leeftijd begon Turid met jazzballet, maar eenmaal geproefd van de Afrikaanse dans was ze verkocht. Vanaf 1989 volgde ze lessen in Senegal, Burkina Faso, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland van de top van West-Afrika. Turid heeft het geluk gehad te hebben kunnen trainen met dansers(essen) uit Guinee, Senegal, Mali, Burkina Faso en Kameroen zoals Youssouf Koumbassa, Merlin Nyakam, Marie Basse, Bebey Youla, Dioncounda Diarra, Babacar M’Baye, Malang Bayo, M’Baye N’Diaye, Ken N’Diaye, Tackou Cissokho en nog vele anderen.

Niet te missen in de rij van inspirerende docenten is Issa Sow, voormalig danser van het Nationaal Ballet van Senegal in wiens Afrikaans-Nederlands-Belgisch ballet ‘Mame Bambe’ Turid van 1994-1997 danste. Ze heeft veel van haar stijl en kennis aan hem te danken.

In Dakar (Senegal) danste ze in de groep les Pirates de Dieupeul met Pape Assane Sow en Hamet Niang waarmee ze in 1996 verscheidene malen optrad met de bekende Senegalese artiest Youssou N'Dour. Ze danste als solo danseres in verschillende groepen in Nederland zoals N’Guewel Keur Gi o.l.v. Oké Sene en in de groep Foté Saba met Jeanine Theunissen, Victorien Barendrecht, Thomas Bonenkamp, Rutger van Ree en Jaco Benders.

Vanaf 1994 geeft Turid lessen en workshops aan bedrijven, scholen en dansgroepen door het hele land tot in Litouwen en China. Ze is gespecialiseerd in West-Afrikaanse dansen zoals de vele verschillende djembé dansen uit Guinee en Mali, de Bougarabou, Seouraba en Manotch dansen uit de Casamance (Zuid Senegal) en de Sabardans van de Wolof uit Senegal. Daarbij heeft ze een diepe kennis van Pilates waarmee ze je helpt blessure-vrij te bewegen in deze intensieve manier van dansen.

Turid's lessen & workshops staan bekend als dynamisch en pittig: lekker zweten en je in een Afrikaanse sfeer begeven. Een goede warming up, werken aan een bepaald ritme met bewegingen door de zaal, stuk choreografie met een lied en een stuk achtergrond van de traditie en vooral ook het werken aan de techniek: hoe je met deze leuke en intense vorm van dans toch blessures voorkomt. Alle lessen met fantastische percussiebegeleiding van Moussé Dramé met team.
Krijg een indruk met enkele (youtube)-filmpjes:
aanmeldingsformulier danslessen
Per deelnemer graag een aparte aanmelding


Tip

Pilatesles op maandag
Pilates op woensdag
Pilates op vrijdag
Pilates Privéles
Afrikaanse dansdoundoun 6 oktober 2024


Geef ter voorkoming van SPAM antwoord op de volgende eenvoudige vraag:

Terug naar de inhoud